Aziatische salade
dinsdag 6 augustus, 2019 - door errer backdrops
- 2 personen
- Aziatisch
- Salade, Hoofdgerecht
- Gebruikte backdrop: bekijk onze collectie
Als je van zeewier, tofu, mango en Japanse mayo houdt is dit recept iets voor jou. Deze heerlijke Aziatische salade zit vol met gezonde ingrediënten. Bovendien is dit recept veganistisch en ook nog eens koolhydraatarm. Kortom, alleen maar voordelen.
Enkele dagen in de week eten we koolhydraatarm. Salades zijn daar zeer geschikt voor. In het geval je toch koolhydraten wilt toevoegen kan dat natuurlijk. Kies dan voor volkoren vanwege de vezels.
De gemarineerde tofu in dit gerecht is ontzettend lekker. Daarnaast is het niet moeilijk om te maken. Voordat je de tofu gaat marineren moet je wel eerst zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Daarna moet je de tofu eerst voorbakken. Dan ga je pas marineren. Wanneer je de tofu gemarineerd hebt wordt het nog een keer gebakken. Hierdoor wordt de tofu namelijk bruiner en knapperiger. Mijn Japanse mayonaise bestaat uit yoghurt, mayo, sesamolie, wasabi en sojasaus. Wij vinden deze saus enorm lekker en gebruiken het zeer geregeld in andere salades. Bovendien is de saus heel simpel om te maken.
Ingrediënten
Aziatische salade
- Verse spinazie, 2 handen vol
- Taugé, 125 gram, afgespoeld
- Mango, geschild en in stukjes
- Rode paprika, in repen
- Avocado, geschild en in blokjes
- Tofu, 300 gram
- Bakje zeewiersalade
- Handvol sesamzaadjes
Tofu marinade
- Ketjap manis, 1 eetlepel
- Olijfolie, 1 eetlepel
- Sap halve citroen
- Teen knoflook, geperst
- Geraspte gember, 1 theelepel
- Chilipoeder, ½ theelepel
Japanse mayo
- Plantaardige yoghurt, 2 eetlepels
- Veganistische mayo, 1 eetlepel (bijvoorbeeld Remia)
- Sesamolie, 1 theelepel
- Wasabi pasta, 2 cm of voeg naar smaak toe
- Sojasaus zoutarm, 1 theelepel
Recept Aziatische salade
- Als eerst laat je de tofu uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht eruit. Want hoe meer vocht eruit is, des te knapperiger de tofu wordt. Ik snij altijd de tofu eerst in plakken. Vervolgens druk ik bij elke plak met een schone theedoek het vocht er zoveel mogelijk uit. Dit doe je natuurlijk voorzichtig.
- Daarna snij je de tofu in gelijkmatige blokjes. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de tofu totdat deze lichtbruin kleurt.
- Bereid intussen de marinade door alles bij elkaar te voegen. Doe de tofu hier ook bij. Schep om en zet opzij voor ten minste 15 minuten.
- Daarna ga je verder met de Aziatische salade. Als eerst doe je de spinazie in een grote schaal. Voeg vervolgens ook de taugé, paprika, mango, avocado en zeewier erbij.
- Hierna ga je verder met de tofu. Roerbak de tofu voor de tweede keer in dezelfde koekenpan. Bak totdat de tofu bruin en zelfs knapperig is.
- Tijdens het bakken bereid je de Japanse mayo. Roer alle ingrediënten in een kom en proef. Pas deze eventueel aan naar eigen smaak.
- Tenslotte voeg je de gemarineerde tofu toe aan de salade. Besprenkel met de Japanse saus. En garneer hierover ook de sesamzaadjes.
Tips
- Je kunt de rode paprika eerst even grillen, voordat je deze aan de salade toevoegt.
- Hoewel dit een koolhydraatarme salade is kun je natuurlijk wel koolhydraten toevoegen. Zoals bijvoorbeeld couscous, zilvervliesrijst of quinoa.
Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD