Ga naar vegan recept

Mexicaanse lasagne

zondag 2 februari, 2020 - door

De Mexicaanse met de Italiaanse keuken combineren. Dat kan niet anders dan een hoogtepunt worden toch? Beide keukens hebben nogal lekkere klassieke gerechten. In dit recept heb ik deze keukens gecombineerd. Bonen en mais uit de Mexicaanse keuken met lasagne uit de Italiaanse keuken met als resultaat deze heerlijke Mexicaanse lasagne. Bovendien is deze lasagne enorm voedzaam en gezond. Volkoren lasagnebladen, kikkererwten, kidneybonen, mais, paprika en peen vormen de basis van dit recept. Veel groenten en vezels dus.

De Mexicaanse kruidenmix kun je uiteraard zelf maken, want dat is enorm makkelijk. Hieronder staat mijn recept hiervoor beschreven. Maar varieer vooral zelf met kruiden en bepaal verder zelf hoe pittig jij de lasagne wilt maken. Deze vegan lasagne wordt afgetopt met gehalveerde cherrytomaten en dan bestrooid met plantaardige kaas. Simply V kaas smelt fantastisch en is perfect voor ovenschotels. De kaas wordt zelfs een beetje knapperig in de oven, zeer geslaagd vonden wij. Edelgistvlokken is ook een goede optie om er overheen te strooien of stukjes nacho chips erbij is natuurlijk ook erg lekker. Het laatste is echter iets minder gezond.

Ingrediënten Mexicaanse lasagne

Vegan lasagne

  • Pak droge volkoren lasagnebladen (heb ik niet helemaal opgemaakt)
  • Kikkererwten, blik 400 gram
  • Rode kidneybonen, blik 310 gram
  • Mais, blikje 200 gram
  • Rode paprika
  • Penen, 2 stuks
  • Rode peper
  • Rode ui
  • Knoflook, 4 tenen, minder mag natuurlijk
  • Geraspte vegan kaas, bijvoorbeeld Simply V, te koop bij Veggie4U
  • Tomatenstukjes, 2 blikken van 400 gram

Kruidenmix Mexicaanse lasagne

  • Paprikapoeder, 2 theelepels
  • Komijn, 2 theelepels
  • Kaneel, 1 theelepel
  • Oregano, 1 theelepel
Mexicaanse lasagne Mexicaanse lasagne

Recept Mexicaanse lasagne

  1. Als eerste schil je de penen met een dunschiller. Hak in kleine stukjes. Was dan de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij vervolgens in stukjes. Snipper de rode ui en hak de rode peper fijn.
  2. Maak de Mexicaanse kruidenmix door alle kruiden bij elkaar te doen.
  3. Doe vervolgens de kikkererwten, kidneybonen en mais in een vergiet, spoel goed af en laat uitlekken.
  4. Pak daarna een grote ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  5. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wok of braadpan. Bak de peen, paprika, peper en ui enkele minuten totdat de groenten een beetje zacht zijn geworden. Pers in de tussentijd de tenen knoflook uit boven de pan en voeg na een minuutje de Mexicaanse kruiden erbij. Voeg na een minuut de kikkererwten, kidneybonen, mais, de tomatenstukjes en een scheutje water toe (ongeveer een derde deel van het lege blikje tomatenstukjes).
  6. Nu kun je de lasagne gaan bouwen. Start met de saus en eindig ook met de saus. Uiteindelijk had ik drie lagen lasagnebladen en vier lagen saus.
  7. Verdeel de cherrytomaten over de saus met de snijzijde naar boven en strooi hierna de geraspte kaas erover heen.
  8. Schuif de vegan lasagne in de oven en haal deze er na een half uurtje uit. Eet smakelijk!

Tips

  • Serveer nacho chips bij de Mexicaanse lasagne of verkruimel en leg het op de lasagne de laatste 10 minuten in de oven. Minder gezond maar wel erg lekker.
  • Ook heel lekker om er een zelfgemaakte guacamole bij te serveren.
  • Varieer met soorten bonen. Er zijn ontzettend veel soorten verkrijgbaar zoals chilibonen, zwarte bonen en bruine bonen.
Vegan lasagne met kikkererwten Vegan lasagne met kikkererwten

Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD