Vegan gehaktballetjes
donderdag 23 januari, 2020 - door errer backdrops
- 22 personen
- Nederlands
- Snack, Bijgerecht, Tussendoortje, Feest
- Gebruikte backdrop: bekijk onze collectie
Zien deze gehaktballetjes er niet ontzettend lekker uit? We hebben een nieuwe vleesvervanger ontdekt waar we enorm goed vegan gehaktballetjes van kunnen draaien. We zijn direct fan van dit plantaardige gehakt. Het gaat hierbij om het diervriendelijke gehakt van het Deense merk Naturli.
Dit gehakt bestaat uit gmo-vrije sojabonen met een hoog gehalte aan eiwit. Verder zit er kokosolie, tomaat, eekhoorntjesbrood, rode biet, amandel en paddenstoelen erdoor verwerkt. In eerste instantie lijkt het gehakt enorm op ‘gewoon’ gehakt, maar het is gelukkig minder bloederig. Bovendien oogt het gehakt rauw en voelt het kleverig en nattig aan. Daardoor is het natuurlijk perfect als je er iets mee wilt vormen zoals bijvoorbeeld burgers of gehaktballen. Ook kun je het gehakt voor ontzettend veel gerechten gebruiken zoals spaghetti, burgers, taco’s, chili con carne en lasagne. Nu hebben we er simpele gehaktballetjes van gemaakt.
Makkelijk mee te werken
Nogal handig aan dit gehakt is dat het makkelijk te verwerken is en dus kunt kruiden zoals je zelf wenst. Wij hebben sambal, ketjap en een uitje erbij gedaan. Maar je kunt ook mosterd toevoegen of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden. De vegan gehaktballen waren hoe dan ook in een mum van tijd gedraaid. Een enorme plus, want soms valt de massa vrijwel direct uit elkaar en moet je er vervolgens van alles aan toevoegen zodat het goed aan elkaar blijft plakken.
Iets wat Naturli verder ook goed doet is dat ze aan een milieuvriendelijke verpakking hebben gedacht. Deze is namelijk van 80% gerecycled plastic gemaakt. Hiermee verdienen ze een extra pluim. Wij zijn kort gezegd, enorm fan van Naturli gehakt.
Ingrediënten
- Naturli gehakt, 400 gram (Destijds gekocht bij de Albert Heijn)
- Sambal oelek, 1 theelepel
- Ketjap manis, 1 eetlepel
- Witte ui, fijn gesnipperd
- Snuf peper
Vegan gehaktballetjes recept
- Neem als eerste het gehakt uit de verpakking en doe dit in een grote schaal.
- Voeg dan de gesnipperde ui, ketjap, sambal en een snuf peper toe.
- Rol er met je handen vervolgens gehaktballetjes van. Ik had 22 balletjes, maar ik schat in dat je met dezelfde hoeveelheid zo’n 5 grote gehaktballen van kunt maken.
- Verwarm intussen een beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur totdat ze bruin kleuren. Draai tijdens het bakken regelmatig de gehaktballetjes om.
- Deze vegan gehaktballetjes hebben wij gecombineerd met groenten uit de oven, maar je kunt er eigenlijk alles bij eten.
Tips
- Deze heerlijke vegan gehaktballen zijn ook perfect als snack of tussendoortje.
- Varieer met kruiden en smaken.
- Perfect om bijvoorbeeld met een pasta te combineren.
Ga jij dit recept ook maken? Wij vinden het superleuk als we het resultaat mogen zien ♥! Tag ons in je foto met jouw creatie op Instagram. Gebruik bij je post de hashtag #ERRERFOOD